Do konkursu zgłosiło się 9 szkół, które przygotowały do oceny 26 stołów. Były to: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Strzałkowie, Zespół Szkół Technicznych w Turku, Specjalny Ośrodek Szkolno –Wychowawczy w Rychwale, Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Sompolnie, Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Kościelcu oraz z miasta Konina: Zespół Szkół Budowlanych, Zespół Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego, Zespół Szkół Górniczo- Energetycznych oraz Zespół Szkół Ekonomiczno – Usługowych w Żychlinie.
- Jury najbardziej spodobał się stół przygotowany przez uczniów z Kościelca: Mateusza Popielarza i Łukasza Czerczaka (klasa IV b TŻ). W ręce naszych uczniów trafiły również dwa wyróżnienia, dla Julii Gwiaździńskiej i Justyny Włodarczyk (III TŻ) oraz Olgi Przybysz (I TŻ) i Pauliny Bednarskiej (III TŻ) – ten stół był także zdecydowanym faworytem dziennikarzy - poinformowała Magdalena Nejman z ZSRCKU w Koscielcu.
Zwycięzcy otrzymali nagrody ufundowane przez Starostwo Powiatowe w Koninie, Restaurację „Staromiejska”, firmę Homelife One - hotel „Magda” i Radę Rodziców Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?