18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zajazd Rudzki - Bufet Rulandia i Kuchenne Rewolucje M. Gessler w Rudzie Śląskiej - Jak oceniacie?

Joanna Oreł
Zajazd Rudzki - Bufet Rulandia i Kuchenne Rewolucje M. Gessler w Rudzie Śląskiej - Jak oceniacie?
Zajazd Rudzki - Bufet Rulandia i Kuchenne Rewolucje M. Gessler w Rudzie Śląskiej - Jak oceniacie? screen tvn.pl
Zajazd Rudzki - Bufet Rulandia, Jak oceniacie Kuchenne Rewolucje? "Pan skąpi, bo pan jest sknerą", "Pan jest oszustem" i inne zarzuty w kierunku właściciela restauracji Zajazd Rudzki skierowała Magda Gessler. "Kuchenne rewolucje" w Rudzie Śląskiej z jej udziałem wyemitowano dzisiaj w TVN. Magda Gessler zmieniła lokal na Bufet Rulandia. Oczywiście nie obyło się bez zgrzytów i przekleństw...

Zajazd Rudzki - Bufet Rulandia, Jak oceniacie Kuchenne Rewolucje?

Już od początku było gorąco. - Jestem z natury ciepłym i otwartym człowiekiem, więc z uśmiechem przywitałem panią Magdę. A ona na wstępnie naskoczyła na mnie, mówiąc "Co się pan tak cieszy? Zaraz zobaczymy, co ma pan tam za syf w kuchni" - opowiada Stanisław Połoszczański, który zarządza już nie Zajazdem Rudzkim, a Bufetem Rulandia w Rudzie Śląskiej.

To tam w grudniu nagrywano "Kuchenne rewolucje" w Rudzie Śląskiej. Odcinek wyemitowano w czwartek wieczorem. - No cóż, tu czas stanął w miejscu. Szum straszny. Ogromny bałagan. Miejsce nie wygląda apetycznie - oceniła na wstępie kontrowersyjna restauratorka, Magda Gessler.

A dalej wcale nie było lepiej. Gessler krytycznie podeszła do zwyczajów w kuchni Zajazdu Rudzkiego. - Żołądki mrożone? Gulasz z mrożonych żołądków? Pan chyba żartuje! - krzyczała Gessler podczas wizyty w Rudzie Śląskiej.

Kuchenne rewolucje w Rudzie Śląskiej niemożliwe, bo...nie ma produktów

Magda Gessler zamówiła sobie także roladę z kluskami (danie pochwaliła) oraz śledzika na przystawkę oraz golonko. Jednak w Zajeździe Rudzkim nie było składników na dwie ostatnie zamówione pozycje z menu. - Od kiedy ma się surową golonkę o tej porze? Pan sobie jaja ze mnie robi? - pytała ostro wkurzona Gessler.

Wkurzony był także gość, który opuścił restaurację po długim oczekiwaniu na zamówioną golonkę. - Brak śledzi, brak golonki. Nie ma nic, a pan udaje, że pan ma knajpę - krzyczała restauratorka do właściciela lokalu w Rudzie Śląskiej.

Po tym incydencie podczas programu "Kuchenne rewolucje" w Rudzie Śląskiej, Gessler trzasnęła drzwiami i opuściła Zajazd Rudzki. - Jego właściciel powinien otworzyć dom strachów, bo to czym chce karmić klientów, po prostu straszy - powiedziała na odchodnym.

Gessler do właściciela: Pan jest sknerą!

Gorąco zrobiło się także, gdy przyszło do rozmowy o finansach. Według pracowników - właściciel restauracji w Rudzie Śląskiej zalega im z wypłatami, a oni sami co miesiąc decydują, kto tym razem nie dostanie pieniędzy. – Tu każdy ma zadłużenie – mówił 54-letni kucharz, Misiek. - 1800 zł, czasem nawet dwa tysiące złotych. Prezes dobrze potrafi lawirować w finansach.

Mało tego, pracownicy restauracji przyznali, że zrzucają się na zakupy, wykładają za prezesa, gdy ten ich o to prosi. - Pan skąpi, bo pan jest sknerą - zarzuciła Gessler właścicielowi Zajazdu Rudzkiego.

Kuchenne Rewolucje w Rudzie Śląskiej. Menu i cennik: Zajazd Rudzki - Bufet Rulandia [ Gessler ]

Drugiego dnia wizyty w Rudzie Śląskiej Magda Gessler zamówiła prosiaka. Pod tym pojęciem w rudzkiej restauracji kryje się szynka wieprzowa w kształcie prosiaka. Stanisław Połoszczański sam postanowił go udekorować. Ogonek, nosek, język itd...

Chomik, czy prosiak z łona matki? Takie danie dostała Gessler

Magda Gessler, gdy to zobaczyła, dostała szewskiej pasji. Podczas programu "Kuchenne rewolucje" w Rudzie Śląskiej powiedziała do właściciela: - To jest ściemnianie, to jest oszustwo. I przyrównała serwowane danie do chomika lub prosiaka wyjętego prosto z łona matki.

Gessler wściekła się także, gdy zobaczyła kuchnię Zajazdu Rudzkiego. Na ziemię wyrzuciła sztućce z jednej z szuflad, która była w opłakanym stanie. Załamała także ręce, gdy zobaczyła, że tak naprawdę kucharze nie mają produktów do gotowania. - To jest wszystko, co macie w lodówce? - pytała pracowników restauracji, którzy nie kryli zażenowania z oszczędnej postawy prezesa.

Sprawa stanęła na ostrzu noża, gdy po kolejnej "wpadce" podczas programu "Kuchenne rewolucje" w Rudzie Śląskiej Gessler z nerwów oblała właściciela zajazdu przyprawą magii. - Po prostu miałem ochotę wstać, otworzyć drzwi i w niecenzuralnych słowach wyprosić ją - przyznaje Stanisław Połoszczański.

Ale Gessler była bezlitosna w kuchni Zajazdu Rudzkiego. Szczególnie, gdy zobaczyła miskę z zepsutym jedzeniem, którego (na szczęście) nie zaserwowano gościom. - Pan chciał, żebym ja to zjadła? Dlaczego pan mi każe coś takiego zjeść? - krzyczała restauratorka, pokazując wysuszone golonko z poprzedniego dnia. - To jest masakra, co pan robi. Panie Stasiu do dupy z taką polityką. Albo pan z tym skończy, z tym działaniem na pół gwizdka, albo ja panu nie pomogę - postawiła ultimatum.

Gessler porozmawiała także na osobności z pracownikami restauracji. - My robimy wszystko co możemy. Ale nie mamy z czego, bo prezes nie robi zamówień - mówili na zapleczu. - Beznadziejne to wszystko – oceniła Gessler.

"Kuchenne rewolucje" w Rudzie Śląskiej udały się dzięki pracownikom Bufetu Rulandia

Magda Gessler w Rudzie Śląskiej powoli już traciła energię, by przekonać Połoszczańskiego do swoich rozwiązań. Porozmawiała jednak z 51-letnią Elą, szefową kuchni. Ta przekonała słynną restauratorkę, że warto zainwestować czas w Zajazd Rudzki.

Gessler potargała dotychczasowe menu i oddała je w ręce szefowych kuchni. - To chyba najgorszy dzień w pana życiu - oceniła podczas kolejnego dnia "Kuchennych rewolucji" w Rudzie Śląskiej. - Chce pan być bez kłopotów, czy chce się pan czołgać jak teraz? Ja się panu staram pomóc, żeby pan poszedł k.... po rozum po głowy.

Po tych niecenzuralnych słowach ekipa Zajazdu Rudzkiego wybrała się z Magdą Gessler do restauracji Dom Bawarski w Tychach. Miejsca, które diametralnie zmieniło się za sprawą Magdy Gessler.

- Od dzisiaj pani Magda Gessler jest dla mnie profesorem gastronomii. Takiej osoby nie posłuchać to grzech - powiedział po tej wizycie właściciel Zajazdu Rudzkiego i przystał na "Kuchenne rewolucje" w Rudzie Śląskiej.

Dzięki zgranej ekipie w miejsce Zajazdu Rudzkiego powstał Bufet Rulandia. Restauracji, które swoim klimatem przypomina lata 70. Lodówka z przystawkami, staroświecki bufet i ceraty na stołach.

Z tych trzech ostał się jednak tylko bufet. Bo chociaż podczas styczniowej rewizyty Magda Gessler pozytywnie oceniła zmianę klimatu i menu lokalu to jego właściciel wolał wrócić do dawnych obrusów, drewnianych krzeseł oraz lodówki - tyle, że pustej i wyłączonej z prądu.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na rudaslaska.naszemiasto.pl Nasze Miasto