Michał Kaczmarczyk to kucharz roku? To kandydat z Rudy Śląskiej

Michał Kaczmarczyk to kucharz roku? Kandydat z Rudy Śląskiej ma szansę na zdobycie takiego tytułu. Do końca września trwa 6 edycja plebiscytu „Kucharz. Odkrycie roku”. Do konkursu stanęło 12 kucharzy z całej Polski

Michał Kaczmarczyk kucharz roku
Masz zdjęcie do tego tematu? Wyślij

Kucharz Michał Kaczmarczyk z Rudy Śląskiej proponuje w konkursie królika z miodową czerwoną kapustą, kluskami śląskimi i sosem borowikowym

Michał Kaczmarczyk kucharz roku? Oto zasady konkursu


Przez cały wrzesień można oddawać głosy na jednego z 12 mistrzów patelni. Wśród nich jest kandydat z Rudy Śląskiej, Michał Kaczmarczyk. Kucharze roku zostanie wybrany w ten sposób, że trzy osoby, które otrzymają największą liczbę głosów wejdą do finału. Potrawy, które wtedy zaprezentują kucharze, oceni jury złożone z kulinarnych ekspertów i wybierze zwycięzcę. Dla internautów, którzy oddadzą swój głos organizatorzy przewidzieli nagrody.

Głosować można TUTAJ. Trzeba tylko odszukać Michała Kaczmarczyka i kliknąć kropkę przy jego zdjęciu. Każdy kto chce otrzymać nagrodę musi dodatkowo uzasadnić swój wybór.

Co proponuje Michał Kaczmarczyk. Kucharz roku robi właśnie takie dania?


Kucharz Michał Kaczmarczyk z Rudy Śląskiej proponuje w konkursie królika z miodową czerwoną kapustą, kluskami śląskimi i sosem borowikowym.

- Jestem smakoszem, więc trudno mi było wybrać jedną potrawę, którą chciałem się pochwalić - mówi Michał Kaczmarczyk. - Z pewnością danie zadowoli zarówno miłośników nowoczesnych połączeń różnych smaków, jak i osoby przywiązane do tradycji - dodaje.

Michał Kaczmarczyk jest rodowitym rudzianinem. Tutaj mieszka, tutaj ukończył Technikum Gastronomiczne. Jako kucharz pracuje od 15 lat. Gotował m.in. dla polskich i brazylijskich naukowców podczas 2-letniej wyprawy
∨ Czytaj dalej

polarnej zorganizowanej przez Zakład Biologii Antarktyki PAN.

Obecnie szefuje restauracji w katowickim Coneser Club. - Oczywiście największy sentyment mam do kuchni śląskiej - podkreśla Michał Kaczmarczyk. - Lubię ją modyfikować, wzbogacać o nowe składniki i kreować nowe smaki. Chcę pokazać, że śląska kuchnia to nie tylko rolada i modro kapusta, to wiele smacznych i zdrowych dań, które możemy promować - dodaje.

Komentarze (0)

avatar

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!

Wybierz kategorię