Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dla tych, którzy nie tolerują glutenu doskonałą opcją jest...
fot. pixabay.com/Couleur/zdjęcie ilustracyjne

Drogi chleb? Taniej na razie nie będzie. Nie czekaj, zacznij piec go sam! Oto proste domowe sposoby na chrupiące pieczywo

Chleb bezglutenowy

Dla tych, którzy nie tolerują glutenu doskonałą opcją jest chleb bezglutenowy. Przy jego użyciu kluczowy jest rodzaj mąki. 500 g mąki bezglutenowej należy połączyć z 25 g świeżych drożdży, dwoma szklankami ciepłej wody, łyżeczką soli, łyżeczką cukru oraz wybranymi nasionami. Wiele osób wybiera słonecznik, siemię lniane oraz sezam. Gotową mieszankę należy odstawić na pół godziny żeby wyrosła. Potem znów wymieszać i uformowany w blaszce bochenek jeszcze raz odstawić na kilkanaście minut. Piec godzinę w temperaturze ok. 235 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Majówka trwa, a pogoda jak na zamówienie. Małopolskie inspiracje na wycieczkę

Majówka trwa, a pogoda jak na zamówienie. Małopolskie inspiracje na wycieczkę

Marciniak i Korkus z KSW Szczecinek mistrzami Polski [zdjęcia]

Marciniak i Korkus z KSW Szczecinek mistrzami Polski [zdjęcia]

Polecamy

Zagadka monet z Fontanny di Trevi: Gdzie trafiają po wyłowieniu?

Zagadka monet z Fontanny di Trevi: Gdzie trafiają po wyłowieniu?

Rozmowa z Krzysztofem Mejerem, kandydatem na prezydenta Rudy Śląskiej

Rozmowa z Krzysztofem Mejerem, kandydatem na prezydenta Rudy Śląskiej

Przegląd tygodnia od 29.03 w Rudzie ŚląskiejTygodniowy przegląd prasy w Rudzie Śląskiej, (29.03-4.04.2020)

Przegląd tygodnia od 29.03 w Rudzie ŚląskiejTygodniowy przegląd prasy w Rudzie Śląskiej, (29.03-4.04.2020)