MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu raczej zgniją niż wyschną). Wybieramy największe okazy. Odcinamy nóżki, kapelusze zaś kroimy na paski grubości palca. Pokrojone paski wkładamy do suszarki do grzybów. Przy ładnej pogodzie możemy nawlec je na nitki i powiesić na słońcu. Jeśli nie posiadamy suszarki, układamy grzyby w piekarniku (na kratce) i ustawiamy 80°C z nawiewem. Grzyby suszymy do momentu, gdy zaczną szeleścić. Gotowe przekładamy do słoika.

Zobacz również

Lewandowski o zakończeniu kariery: Muszę coś poczuć

NOWE
Lewandowski o zakończeniu kariery: Muszę coś poczuć

Setki motocyklistów w Jadownikach na Bocheńcu. Zdjęcia i wideo

Setki motocyklistów w Jadownikach na Bocheńcu. Zdjęcia i wideo

Polecamy

Politolog o kampanii do europarlamentu na Podkarpaciu: nudna i mało merytoryczna

Politolog o kampanii do europarlamentu na Podkarpaciu: nudna i mało merytoryczna

III liga: Wyniki wszystkich meczów przedostatniej kolejki sezonu

III liga: Wyniki wszystkich meczów przedostatniej kolejki sezonu

Kierowca BMW uderzył na autostradzie A1 koło Ładzic w bariery energochłonne

Kierowca BMW uderzył na autostradzie A1 koło Ładzic w bariery energochłonne