2 z 12
Poprzednie
Następne
Już nie tylko wysokie zarobki. Czym firmy kuszą kandydatów?
Jedz zbilansowane posiłki
Organizacja Health Enhancement Research Organization wskazuje, że odpowiednio zbilansowany posiłek zwiększa efektywność pracownika o 25%. Aby zadbać o zdrowie, możemy przygotowywać posiłki w domu i nosić jedzenie w termosach na zupę lub przejść na dietę pudełkową.
Również sami pracodawcy często niejednokroktnie wspierają zdrowe odżywianie, oferując bezpłatną konsultację z dietetykiem, bony żywieniowe czy owoce w biurze raz w tygodniu. Ponad 60% pracowników jest przekonanych, że dopłaty do posiłków pozwoliłyby im poprawić nawyki żywieniowe, a 70% oczekuje dofinansowania lunchu w godzinach pracy - sugerują wyniki badań Antal i Sodexo opublikowane w raporcie „Cztery osobowości – jeden rynek pracy”.