Składniki: 1 kg twarogu zmielonego, 20 dag masła, 8 jajek, 15 dag cukru pudru, 10 dag bakalii, 3 łyżki kaszy manny, 3 łyżki budyniu śmietankowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki wódki, 2 opakowania cukru waniliowego, olejek pomarańczowy.
Wykonanie: masło ucieramy z cukrem pudrem, waniliowym i żółtkami. Łączymy z serem. Dodajemy budyń, kaszę wymieszaną z proszkiem. Pod koniec dodajemy bakalie, olejek oraz wódkę. Ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy z masą serową. Pieczemy 1 godzinę w temp. 180 stopni.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?