Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Miękkie, pyszne pyzy...
fot. fot. pixabay

Pomysł na obiad. Przepisy na proste obiady z tego, co jest w domu. TOP 12 przepisów naszych Czytelników

Miękkie, pyszne pyzy

Składniki
ok. 1 kg ugotowanych ziemniaków
szklanka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki sypkiego grysiku
mleko do zarobienia ciasta

Wykonanie
Ziemniaki zemleć w maszynce, dodać mąkę ziemniaczaną, sypki grysik i tyle mleka, ile przyjmie ciasto. Formować krążki, na środek nałożyć jakikolwiek farsz: mięsny, grzybowy, itp., lub owoce i formować pyzy. Można również nie dawać farszu. Pyzy gotować w osolonej wodzie około 3-4 minuty od wypłynięcia. Ugotowane polać masłem z bułką tartą.
Przepis Barbary Stachurskiej

Zobacz również

Czołowe zderzenie samochodów osobowych w powiecie człuchowskim

Czołowe zderzenie samochodów osobowych w powiecie człuchowskim

W Wieliczce dyskutowano o potrzebach osób niepełnosprawnych

W Wieliczce dyskutowano o potrzebach osób niepełnosprawnych

Polecamy

Rozmowa z Krzysztofem Mejerem, kandydatem na prezydenta Rudy Śląskiej

Rozmowa z Krzysztofem Mejerem, kandydatem na prezydenta Rudy Śląskiej

Rozmowa z Krzysztofem Mejerem, byłym wiceprezydentem Rudy Śląskiej

Rozmowa z Krzysztofem Mejerem, byłym wiceprezydentem Rudy Śląskiej

Przegląd marca w Rudzie Śląskiej, Przegląd prasy z Rudzie Śląskiej w marcu

Przegląd marca w Rudzie Śląskiej, Przegląd prasy z Rudzie Śląskiej w marcu