Przecier różany [PRZEPIS]
Starannie wydrelowane owoce (plus ewentualnie cukier) rozgotować z małą ilością wody.
Zmiksować, przetrzeć przez sito. Doprowadzić przecier do wrzenia.
Gorący nałożyć do słoików. Pasteryzować 15-20 minut.
Przecier można dodawać do różnego rodzaju marmolad owocowych.
Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Najciekawsze opublikujemy!
Nie tylko przecier różany. Zobacz inne przepisy
Wideo
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera