Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sok z czarnego bzu [PRZEPIS]

[email protected]
Jak zrobić sok z czarnego bzu? [PRZEPIS]
Jak zrobić sok z czarnego bzu? [PRZEPIS] sxc.hu
Jak zrobić sok z czarnego bzu? [PRZEPIS] Składniki: owoce bzu, cukier. Przygotowanie soku nie wymaga wyjątkowych umiejętności. Z przygotowaniem go powinien poradzić sobie nawet laik.

Sok z czarnego bzu [PRZEPIS]

Do dużego słoja wsypać świeżo zebrane owoce czarnego bzu i zasypać cukrem (kg cukru/na kg owoców). Odstawić na 5 tygodni.

Po tym czasie odcedzić owoce, sok przełożyć do garnka i lekko podgrzać (około 2, 3 minuty; nie gotować!). Zlewać do wyparzonych, gorących butelek albo słoików.

Nie pasteryzować!

Jak widać, przygotowanie soku z czarnego bzu nie jest szczególnie trudne. Z przyrządzeniem go poradzi sobie nawet laik. Sok z czarnego bzu wymaga jedenak dużo cierpliwości, ponieważ odstawienie zasypanych cukrem owoców nie jest zachęcające.

Najlepiej ustawić sobie w telefonie przypomnienie, zaznaczyć dzień przyrządzania soku w kalendarzu lub w jakikolwiek inny sposób spróbować sobie pomóc, by pamiętać o owocach. Gwarantujemy, że odrobina wytrwałości się opłaci, a sok z czarnego bzu będzie Wam smakował.

Sok pijemy 2-3 razy dziennie po 1-2 łyżki przy przeziębieniach i grypie, w przypadku migreny, rwy kulszowej, zapaleniu nerwu trójdzielnego i innych nerwobólach.


Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Najciekawsze opublikujemy!

Nie tylko sok z czarnego bzu. Zobacz inne przepisy

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto