Głosować można w kategoriach: Kucharz Roku, Kelner Roku, Restauracja Roku, Bar/Jadłodajnia Roku oraz Cukiernia/Kawiarnia Roku. Pierwszy etap plebiscytu „Dziennika Zachodniego” Mistrzowie Smaku 2018 zaplanowany jest do 19 lipca.
W kategorii Restauracja Roku w momencie pisania tego artykułu utrzymywała restauracja Żagiel w Nowym Chechle. Najlepszym kucharzem był Mateusz Guncel, a kelnerem Mariola Jarzombek. W kategorii Cukiernia/Kawiarnia Roku 2018 prowadziła Pyszna Babeczka z Radzionkowa. Zachęcamy do głosowania na bar/jadłodajnię.
Laureaci we wszystkich śląskich miastach i powiatach przejdą do etapu wojewódzkiego. Głosowanie finałowe potrwa od 23 lipca do 3 sierpnia do godz. 22.
Nagrody zostaną przyznane także w wojewódzkich kategoriach plebiscytu. Wyniki głosowania publiczności zdecydują o tym, kto zdobędzie tytuł Barmana Roku. Na lokale gastronomiczne czekają wyróżnienia w kategoriach: Lody Roku, Pizza Roku, Restauracja Wegetariańska Roku, Sushi Roku, Burger Roku, Kebab Roku oraz Kuchnia Regionalna Roku. W plebiscycie zostaną nagrodzeni także producenci pieczywa z naszego województwa, który powalczą o prestiżowy tytuł Piekarnia Roku. Głosowanie w wojewódzkich kategoriach potrwa do 3 sierpnia do godz. 22.
Pod koniec sierpnia odbędzie się uroczyste zakończenie naszego plebiscytu, podczas którego zwycięzcom zostaną wręczone dyplomy i atrakcyjne nagrody.
Seria pożarów Premier reaguje
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?