7 z 11
Poprzednie
Następne
Vege grill w sam raz na upały: przepisy na zdrowe dania z rusztu. Alternatywa dla tłustego grilla mięsnego
Pomysły na wege grilla: #5 WEGAŃSKIE SZASZŁYKI
Składniki:
> 200g tempehu lub tofu wędzonego
> ½ papryki czerwonej
> 1 średnia cebula czerwona
> ananas pokrojony w kostkę (garść)
> ½ średniej cukini
> sos BBQ
Przepis:
1. Tempeh pokrój w średniej wielkości kostkę i przełóż do małego pojemnika lub miseczki, dodaj kilka łyżek sosu BBQ i odstaw do zamarynowania.
2. Paprykę pokrój w ćwiartki i ósemki, cebulę w ósemki, cukinię w grube talary. Warzywa można dodatkowo natrzeć odrobiną oliwy z oliwek.
3. Wszystkie składniki poprzekłuwaj dużą wykałaczką do grilla, na przemian, gdzieniegdzie umieszczając tempeh oraz ananasa. Wszystko polej dodatkowo sosem BBQ i załaduj prosto na ruszt!
4. Piecz, dopóki składniki się nie zarumienią.
źródło: www.ervegan.com