8 z 11
Poprzednie
Następne
Vege grill w sam raz na upały: przepisy na zdrowe dania z rusztu. Alternatywa dla tłustego grilla mięsnego
Pomysły na wege grilla: #4 GRILLOWANE BAKŁAŻANY
Składniki:
> 3 bakłażany
> 1 łyżka soli
> 1 łyżka słodkiej papryki (najlepiej wędzonej)
> 2 łyżeczki pikantnej papryki
> 1 łyżeczka czosnku granulowanego
> 1 łyżeczka suszonego tymianku
> 1 łyżeczka suszonego oregano
> 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
> 1 łyżeczka cukru trzcinowego
> 10 łyżek oleju
Przepis:
1. Bakłażany umyć, przekroić na pół i lekko ponacinać nożem.
2. W misce wymieszać przyprawy z olejem i natrzeć bakłażany.
3. Zostawić na 20-30 minut.
4. Grillować na dobrze rozgrzanym grillu przekrojoną połową do dołu przez pierwsze pięć minut, następnie odwrócić i grillować ok. 10 minut.
5. Jeść póki gorące - bakłażan z grilla najlepiej smakuje na ciepło!
źródło: www.olgasmile.com