Przez cały sierpień będziemy szukać najlepszej tradycyjnej potrawy lub produktu regionalnego w ramach plebiscytu na Supersmak woj. śląskiego. Wszystko to po to, by wypromować ją na łamach naszego serwisu i w Dzienniku Zachodnim.
Do naszego plebiscytu mogą się zgłaszać zarówno firmy jak i organizacje, stowarzyszenia czy osoby prywatne. Najważniejsze jest, by zgłoszenie dotyczyło konkretnego produktu, dania, potrawy regionalnej.
Supersmak woj. śląskiego 2013. ZGŁOSZENIA I GŁOSOWANIE
Co zgłaszamy? Kto się zgłasza? Zgłaszamy zdjęcie lub ilustrację z krótkim przepisem w formie opisu. Zgłaszać można się wchodząc na slaskie.naszemiasto.pl. Tam w lewym górnym roku znajdziecie link do plebiscytu i formularza zgłoszeniowego. Kandydatury będą miały szansę na tytuł Supersmak woj. śląskiego.
Jak na razie mamy 31 zgłoszeń w plebiscycie na Supersmak woj. śląskiego. A wśród nich znalazły się między innymi: jastrzębska roladka wołowo-wieprzowa, kopa ornontowicka, kołacze wiślane, żur bogaty, makowiec na kruchym cieście z sosem czekoladowym, deser Daisy z Pszczyny, placek po bytomsku, kluski tlone babeczki z nugatem, a także kartoflanka.
Na naszej stronie nie tylko znajdziecie przepisy na te wspaniałe potrawy, ale również możecie oddawać głosy na najlepszą potrawę regionalną w ramach plebiscytu Supersmak woj. śląskiego. Głosowanie prowadzone jest także za pomocą aplikacji na Facebooku.
W dniu oddania do druku wydania tej gazety na prowadzeniu plebiscytu DZ Supersmak woj. śląskiego była kopa ornontowicka, a za nią kołacze wiślańskie i wąwoziki z powiatu zawierciańskiego. Wielki finał 24 sierpnia.
Jaki według Was jest Supersmak z Rudy Ślaskiej? Czekamy na propozycje!
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?